UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

  • Week 21: sm-relatie, pandemiewet en autistisch gedrag afleren

    Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of belangrijkste nieuwsitems per werkdag. Deze week waren onder meer de eigen bijdrage Wmo, pandemiewet, sm-relatie en afleren van autistisch gedrag in het nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

  • Verdere daling instroom intensieve, gesloten jeugdhulp JeugdzorgPlus

    Het aantal plaatsingen in JeugdzorgPlus-instellingen is in 2022 met 17 procent gedaald ten opzichte van 2021. Dat meldt Jeugdzorg Nederland. Het aantal plaatsingen daalt al sinds 2018, meldt het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).  

  • Belangrijk om met kind en gezin gesprekken te voeren over palliatieve zorg

    Kinderen met een levensbedreigende ziekte hebben vaak intensieve zorg en ondersteuning nodig, zowel thuis als in het ziekenhuis. Onzekerheden over de toekomst maken het belangrijk om gesprekken te voeren met het kind en gezin over wat het leven met een ziekte betekent en wat daarbij voor hen belangrijk is. Dit meldt ZonMw. 

  • Leeuwarder studenten kunnen bij @ease praten over mentale problemen

    Het aantal studenten met mentale klachten neemt toe, ziet ook lector innovatie in de zorg en psychiatrie Nynke Boonstra. Studenten hebben meer angsten over het dagelijks leven maar ook over de toekomst. Bij sommige jongeren is er volgens haar door corona een achterstand in de sociale interactie ontstaan, wat een deel van de klachten veroorzaakt. Dit meldt Omrop Fryslân. 

  • Hormoontherapie verbetert mentale gezondheid transgender mensen

    Trangender personen met depressieve en psychische klachten hebben baat bij genderbevestigende hormoontherapie. Dit blijkt uit een studie van onder meer het Amsterdam UMC, naar 46 relevante wetenschappelijke artikelen. Bij transgender personen is de meest voorkomende medische interventie genderbevestigende hormoontherapie. Dit meldt het Amsterdam UMC. 

  • 'Mogelijke bijwerking ontdekt bij baby's met aardbeienvlek die bètablokkers kregen'

    Baby’s met een aardbeienvlek (hemangioom) die op een mogelijk gevaarlijke plek zit, krijgen bètablokkers om deze te behandelen. Uit onderzoek van het Erasmus MC blijkt dat jongens die in hun eerste jaar bètablokkers kregen, op basisschoolleeftijd een minder goed geheugen en aandachtspanne hadden en minder goed scoorden op leren dan kinderen die geen bètablokkers kregen. Dit meldt het Erasmus MC. 

  • Jaarlijks overstappen van zorgverzekeraar bespaart veel geld

    De Vastelastenbond raadt aan om jaarlijks over te stappen van verzekeraar als dat financieel voordeel oplevert. Veel mensen vinden het regelen van een overstap te veel ‘gedoe’ en blijven daarom bij hun te dure verzekeraar zitten, waardoor ze honderden euro’s laten liggen. Een snelle rekensom op vergelijkssites levert direct een besparing van circa 350 euro op. Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond roept consumenten op om – ongeacht de hoogte van de besparing – altijd over te stappen: “Voorkom een slapersboete en steek het te besparen bedrag in eigen zak.” Dit meldt de Vastenlastenbond.

  • Plannen zorgcoördinatiecentrum te klein voor ROAZ-regio

    Minister Kuipers wil de spreiding van patiënten die acute zorg nodig hebben centraal coördineren via een netwerk aan zorgcoördinatiecentra op regionaal (ROAZ) niveau. Die coördinatiecentra krijgen vergaande bevoegdheden in hun werkgebied: zij bepalen welke zorg een patiënt nodig heeft, wanneer en bij welke zorginstelling. Dit meldt DSW Zorgverzekeraar. 

  • Merendeel ziekenhuizen is niet digitaal toegankelijk

    Digitale toegankelijkheid is essentieel voor het maken van het web toegankelijk voor iedereen, inclusief ouderen en mensen met een functiebeperking. Sinds 1 juli 2018 is het zelfs verplicht voor (semi-)overheidsorganisaties om te voldoen aan specifieke toegankelijkheidseisen. Dit meldt Stuurlui.

  • Nieuwe website voor mensen met beperking: Mo

    Mensen met een verstandelijke beperking hebben eindelijk een platform waarop filmpjes, uitleg en tips staan om hen te helpen bij zelfstandig leven. Normaliter zijn deze mensen afhankelijk van hun begeleiding voor informatie. Philadelphia wilde hier verandering in brengen en lanceerde de website Mo. Dit meldt Skipr.

meer nieuws