UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

  • Regiobeelden gaan soms nog uit van uitbreiding verpleeghuizen

    Het inmiddels demissionaire kabinet heeft zich uitgesproken over het bouwen van nieuwe plekken in het verpleeghuis. 130.000 is het maximum, als een nieuwe regering tenminste het beleid niet op de schop gooit. Maar in de regiobeelden is dit nog niet altijd terug te zien. Waar de een de intramurale capaciteit gelijkt houdt, wordt bij de ander simpelweg nog gerekend in nieuwe verpleeghuizen.

  • Uitslag poll: De kwaliteit van zorg moet meetbaar blijven

    De IGJ legt minder nadruk op handhaving. En het nieuwe kwaliteitskompas voor de ouderenzorg focust minder op rapporteren. De Patiëntenfederatie vindt rapporteren juist noodzakelijk en trekt haar handen af van het kwaliteitskompas. Wij vroegen daarom hoe u hierover denkt via de stelling ‘De kwaliteit van zorg moet meetbaar blijven’. Zeventien van de in totaal 28 reacties waren het hiermee eens. “Je kunt niet verbeteren zonder te meten”, reageert een directeur uit een ziekenhuis.

  • Buurtzorg kiest Joost de Blok als opvolger van Jos

    De raad van toezicht van Buurtzorg Nederland heeft Joost de Blok aangesteld als medebestuurder naast zijn vader Jos de Blok. “Niet omdat hij de zoon van is, maar omdat hij de beste kandidaat is”, zegt Dik van Bruggen, voorzitter raad van toezicht.

  • Kunnen bestaande medicijnen long covidklachten verzachten?

    Nieuw Europees onderzoek moet uitwijzen over bestaande medicijnen bepaalde long covidklachten kunnen verhelpen of verzachten. Hier door Nederlandse patiënten aan mee, maar ook Italiaanse, Spaanse en Britse patiënten zitten in het onderzoek. Als eerste worden goedkopere medicijnen, zoals een middel tegen diabetes type 2, onderzocht. Dit meldt NOS. 

  • ETZ sluit contracten met alle zorgverzekeraars voor 2024

    Op enkele kleine uitzonderingen na heeft het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg een contract weten af te sluiten met alle zorgverzekeraars. Alle patiënten krijgen volgend jaar dus de zorg vergoed die zij in het ETZ ontvangen. Dit meldt het ziekenhuis. 

  • Red Alert: xtc-pillen met zeer gevaarlijke hoeveelheid MDMA in Nederland

    In de afgelopen weken zijn meerdere xtc-pillen ontdekt waarin een zeer grote hoeveelheid MDMA zit. Mensen die zo'n pil slikken, kunnen daaraan overlijden. Het Trimbos-instituut, dat onderzoek doet naar drugsgebruik, heeft vrijdag een waarschuwing verstuurd, een Red Alert. Dat doet het instituut niet vaak.

  • Nieuwe aanpak nodig in hulpverlening aan ouders met psychische problemen

    In het advies ‘Kinderen uit de Knel’ pleit de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) voor een nieuwe aanpak in de hulpverlening aan ouders met psychische of geldproblemen. Ruim een kwart van de kinderen in Nederland heeft minstens één ouder met psychische problemen. Meer dan 200.000 kinderen groeien op in armoede en veel kinderen wonen in te krappe woningen. Deze groepen kinderen hebben een verhoogd risico op problemen in hun eigen leven op latere leeftijd. Dit meldt RVS.

  • SEH-arts per 1 januari 2024 wettelijk erkend als medisch specialist

    Er zijn op dit moment 35 wettelijk erkende specialismen. Vanaf 1 januari 2024 komt daar een nieuw specialisme bij: de titel Spoedeisende hulparts (SEH-arts) is vanaf dan wettelijk erkend. Dit meldt het BIG-register.

  • Man in rolstoel op Texel straks zonder thuiszorg: 'Vrees voor verhuizing'

    Vanaf 1 januari 2024 wordt de tweedaagse thuishulp voor rolstoelgebonden Dieter Joseph stopgezet. Sinds 30 jaar maakt hij hier gebruik van om zelfstandig te kunnen blijven wonen, maar zijn vertrouwde thuiszorgaanbieder Omring kan hem geen zorg meer bieden. Hij woont op Texel en vreest dat hij nu op het vaste land naar een verzorgingstehuis moet. Dit meldt NH Nieuws.

  • Ziekteverzuim in de gezondheidszorg meest gedaald in ziekenhuizen

    In het derde kwartaal van 2023 was het ziekteverzuim onder werknemers 4,8 procent. 48 van de duizend te werken dagen werden verzuimd wegens ziekte. Het verzuim in het derde kwartaal lag lager dan een jaar eerder. In de gezondheids- en welzijnszorg daalde het ziekteverzuim ook: van 71, procent in 2022, naar 6,7 procent in 2023. De grootste afname was zichtbaar in ziekenhuizen. Dit meldt het CBS. 

meer nieuws