UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Invoering abonnementstarief Wmo 2020

  Op 1 januari 2020 wordt het abonnementstarief definitief van kracht. Dit is een vast tarief voor de eigen bijdragen aan Wmo-voorzieningen. In 2020 betaalt iedereen maximaal € 19,- per maand. Het CAK kijkt bij het bepalen van de eigen bijdrage dan niet meer naar inkomen, vermogen en de hoeveelheid hulpLeer meer → Het bericht Invoering abonnementstarief Wmo 2020 verscheen eerst op Atlas van Zorg en Hulp .

 • Intensivering aanpak dementie

  Het aantal mensen met dementie groeit snel, met ingrijpende gevolgen voor patiënten zelf, hun omgeving en de samenleving. Dat vraagt om een intensieve en gecoördineerde aanpak. In vervolg op het Deltaplan Dementie – dat in 2020 afloopt – kondigt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een nieuweLeer meer → Het bericht Intensivering aanpak dementie verscheen eerst op Atlas van Zorg en Hulp .

 • Negatieve rente kost zorginstellingen extra geld

  Ziekenhuizen, gehandicaptenzorgorganisaties en consultatiebureaus zijn tienduizenden euro’s per jaar kwijt aan negatieve rente. Dat meldt de Volkskrant.

 • Steeds meer sterfgevallen door valpartij

  Het aantal mensen dat overlijdt als gevolg van een val blijft toenemen. In 2018 gebeurde dit zo’n 4600 keer, bijna 600 meer dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 • 'Rutte moet regie nemen in daklozenprobleem'

  De Nationale ombudsman en de Kinderombudsman roepen het kabinet op om verantwoordelijkheid te nemen in de huisvestings- en daklozenproblematiek. Dat doen de ombudsmannen in een brief aan premier Mark Rutte.

 • VVD, D66 en GL: laat monogame homo bloed geven

  Homo's moeten bloed kunnen doneren als ze veilige seks hebben, vinden VVD, D66 en GroenLinks. Ze willen dat de bloedbank homo's die monogaam leven niet langer weert, en vragen het kabinet om te onderzoeken of dat kan.

 • 'Nieuw kabinet moet minister voor Gezondheid hebben'

  In een nieuw kabinet moet een minister voor Gezondheid zitten. Die moet een schakel vormen tussen de ministeries van VWS, SZW en Financiën, die zich allemaal met aspecten van gezondheid en zorg bezighouden, maar zich vaak onvoldoende bewust zijn van wat de ander doet. Het is een eerste pleidooi van het dinsdag opgerichte Verenigd Zorgcollectief (VZ).

 • Bestuursvoorzitter Tergooi vertrekt

  Hans den Hollander vertrekt per 1 juli 2020 na acht jaar als voorzitter van de raad van bestuur van Tergooi. De start van de nieuwbouw en de transitie naar zorg thuis vormen “een natuurlijk moment” in het stokje over te dragen, aldus een verklaring van het ziekenhuis.

 • Hartpatiënten Nederland pleit voor toelating 'vrouwenhartpil'

  Hartpatiënten Nederland wil dat het medicijn ranolazine ook in ons land wordt toegelaten. De grootste belangenorganisatie van Hartpatiënten in Nederland heeft op dinsdag 3 december een brandbrief met dat verzoek naar het Zorginstituut gestuurd.

 • Verscherpt toezicht voor Het Schild

  De IGJ heeft stichting Het Schild zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Ze ziet bij de organisatie voor blinden en slechtzienden in Wolfheze tekortkomingen op gebied van 'deskundige zorgverlener' en 'sturen op kwaliteit en veiligheid'.

meer nieuws