UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Hoogleraar en bestuurder Gabriël Anthonio over Waarden Gedreven Leiderschap

Hoogleraar en bestuurder Gabriël Anthonio over Waarden Gedreven Leiderschap



Keynote spreker Prof. dr. Gabriël Anthonio over Waarden Gedreven Leiderschap, een wenkend perspectief. Hij zal zijn eigen worsteling, de keuze voor kwetsbaarheid en de uitkomsten tijdens de Strategy Summit op 14 maart met ons delen.





Gabriel Anthonio, Bijzonder Hoogleraar en Voorzitter Raad van Bestuur Verslavingszorg Noord-Nederland, over Waarden Gedreven Leiderschap in de zorg.






Waarden gedreven leiderschap betekent niet van bovenaf of onderop sturen, maar van binnen-uit. Vanuit verbinding samen een beweging maken om met elkaar als organisatie de goede kant op te gaan en de afgesproken resultaten te behalen. Hierbij is de mens zelf, de bron van inspiratie en kracht om daadwerkelijk te veranderen. Anthonio zal ons meenemen vanuit filosofische perspectieven, werkervaring en levenslessen. Als bestuurder van een TBS Kliniek, Jeugdzorg instelling en de Ggz/Verslavingszorg, maar ook als docent en vader zal hij zijn eigen worsteling, de keuze voor kwetsbaarheid en de uitkomsten met ons delen.

De deelnemers zullen met nieuwe inzichten en inspiratie morgen aan de slag kunnen gaan.



Prof. dr. Gabriël Anthonio, Bijzonder Hoogleraar in de Sociologie van Leiderschap, Organisaties en Duurzaamheid aan de, Rijksuniversiteit Groningen en Voorzitter Raad van Bestuur, Verslavingszorg Noord-Nederland, een GGZ/ Verslavingszorginstelling die alle drie de noordelijke provincies bestrijkt. Zijn wetenschappelijke achtergrond, praktijkervaring in de wereld van zorg, justitie en welzijn en levenservaring maken hem tot een uniek en inspirerend spreker. Hij weet het verstand, en het hart aan te spreken maar komt biedt ook handreikingen voor de praktijk van morgen. 



Gabriël Anthonio is een maatschappelijk betrokken bestuurder en wetenschapper. Getrouwd, twee kinderen en woont in Drachten (Friesland). Kenmerkend voor zijn loopbaan zijn ingrijpende verander trajecten in organisaties waar hij leiding aan heeft gegeven. Hierbij heeft hij zowel aandacht voor bedrijfsvoering, cultuur en alsook leiderschap. Na een Mbo, Hbo en Wo opleiding gericht op de zorg (o.a. Maatschappelijk Werk en Pedagogiek) is Anthonio in 2006 gepromoveerd aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht op het thema: ” de Humanisering van een Justitiële organisatie”. Naast bestuurswerk vervult Anthonio part time de functie als Lector aan de Stenden Hogeschool in Leiderschap en Verandermanagement. Hij heeft diverse promovendi begeleid naar een succesvolle promotie. Anthonio is landelijk bekend als spreker/trainer die bij AOG (Universiteit Groningen), Nyenrode (Hoogleraren reeks verander management) en Focus Conferences (Seminars: Waarden Gedreven Leiderschap) steeds op zeer hoge waardering (9+) kan rekenen. Hij heeft diverse artikelen en boeken op zijn naam staan die deels academisch en deels praktijkgericht zijn. Bijdragen aan organisaties liggen vooral op het vlak van leiderschap, cultuur veranderingen, innovaties en behalen van concrete doelen resultaten. Naast betaalde functies is hij oprichter van (noodhulp-) fondsen en zet hij zich in voor kwetsbare groepen waaronder kinderen met autisme (st. Papageno). Kenmerkend voor zijn passie is zijn grote betrokkenheid en inzet voor doelgroepen die vaak aan de rand van de samenleving staan.



Zijn CV is indrukwekkend, zo was hij directeur bij achtereenvolgens een landelijk reclasseringsproject (3 jaar), een jeugdgevangenis (3 jaar), de Dr. S. van Mesdagkliniek (8 jaar) en Jeugdhulp Friesland (9 jaar).



De bijzonder hoogleraar Sociologie van Leiderschap aan de Rijksuniversiteit Groningen staat bekend als het best bewaarde geheim van Nederland. Prof. dr. Gabriël Anthonio schept dan ook niet snel op over zijn indrukwekkende carrière: hij heeft een rijk verleden in management-posities binnen de verslavingszorg in Nederland, onder meer als directeur van een landelijk reclasseringsproject en vandaag de dag is Anthonio voorzitter van de Raad van Bestuur van verslavingszorg Nederland.



Dé Strategy Summit voor en door toezichthouders, bestuurders, directeuren en topmanagement HR over de belangrijkste leidende principe over Mensgericht Organiseren en Mensgericht Toezicht in een continu veranderende, complexe arbeidsmarkt in care & cure. Georganiseerd op 14 maart bij DeRotterdamseZorg



meer nieuws